×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke bruidstaart onder de hamer

  Koninklijke bruidstaart onder de hamer

  Wie altijd al gedroomd heeft van een stukje koninklijke taart, kan volgende maand zijn slag slaan tijdens een veiling. Stukken bruidstaart die zijn geserveerd op de trouwdagen van onder anderen prins Charles en prins William gaan op 23 juni onder de hamer.


  Veilinghuis Julien's Auctions verwacht dat de taartpunten voor honderden tot duizenden dollars van eigenaar wisselen, zei Darren Julien tegen Reuters. Zo moet een stukje bruidstaart van prins Charles en prinses Diana, al die tijd bewaard in een wit doosje met de tekst 'CD Buckingham Palace 29th July 1981', tussen de 800 en 1200 dollar (670 en 1000 euro) opleveren. De opbrengst van een punt van de fruittaart die prins William en Catherine hun bruiloftsgasten voorschotelden, wordt geschat op 600 tot 800 dollar (500 tot 670 euro). Ook die lekkernij komt in een bijzondere verpakking: een blikje met daarbij een kaartje met de beste wensen van prins Charles en zijn tweede vrouw Camilla.

  Ook van Charles' tweede trouwerij is een stuk gebak bewaard gebleven. Geïnteresseerden kunnen volgende maand ook bieden op een stukje taart uit 1986, dat werd geserveerd tijdens de bruiloft van prins Andrew en Sarah Ferguson. Het oudste stuk dat in Las Vegas onder de hamer gaat komt uit 1973 en lag op gebakbordjes nadat prinses Anne trouwde met haar eerste man Mark Philips.

  Het koninklijk gebak komt van bruiloftsgasten, verklaarde Julien. 'Mensen die bij de bruiloften waren en de taart al die tijd in hun vriezer hebben bewaard. Het is moeilijk iets weg te gooien wat je van de koninklijke familie hebt gekregen'. Hoewel het gebak op geen enkele andere manier is bewerkt, raadt de baas van het veilinghuis niet aan de taart te serveren: 'Het is niet eetbaar'.

  4 mei 2018 - 12:23