×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William spreekt over koningin Elizabeth

  Koningin Elizabeth vol begrip voor familieman William

  William spreekt over koningin Elizabeth

  Prins William staat klaar om meer koninklijke taken op zich te nemen wanneer zijn grootmoeder koningin Elizabeth daar om vraagt. Dat zei de prins in een interview met de BBC ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Queen. "Als de koningin besluit meer verantwoordelijkheden over te dragen, ben ik de eerste die ze accepteert", aldus William.


  Hij sprak over de koningin als zijn 'grote voorbeeld' en vertelde over de steun die ze hem talrijke keren had gegeven. William werd ook gevraagd naar zijn reactie op de kritiek die hij in de media krijgt omdat hij te weinig doet voor het 'koninklijk bedrijf'. "Ze noemen u 'werkschuwe William'", hield BBC-verslagger Nicholas Witchell de prins voor. William kon daar niet mee zitten. "Kritiek krijg je toch wel."

  William vertelde dat hij zijn rol als vader zeer serieus neemt. De 33-jarige prins wil zijn zoon George en dochter Charlotte bewustmaken van hun plichten en veel tijd met hen doorbrengen. "Als dat niet kan, maak ik me zorgen over hun toekomst." De tweejarige George weet nog niet dat hij ooit koning wordt. "Er komt een tijd dat we George uit moeten leggen wat zijn rol in de wereld is. Maar op dit moment gaat het ons om een veilige, stabiele omgeving voor hem en toon ik hem zoveel liefde als ik als vader kan."

  Volgens William heeft Elizabeth alle begrip voor zijn standpunt. "Ze snapt dat ik een familieman ben en er zoveel mogelijk wil zijn voor mijn kinderen", zegt de prins in een interview met Sky News. Niet alleen de Queen steunt William, ook zijn vader Charles, broer Harry en vrouw Kate staan achter hem.

  20 april 2016 - 14:02