×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth op bezoek bij de paus

  Koningin Elizabeth op bezoek bij de paus

  De Britse koningin Elizabeth is donderdagmiddag in het Vaticaan geweest voor een bezoek aan paus Franciscus. Het konvooi arriveerde over de Via della Conciliazione, de straat die symbool staat voor de verzoening tussen de kerkelijke staat en Italië. Elizabeth was eerder op de dag op bezoek geweest bij president Giorgio Napolitano.


  Het bezoek van de koningin aan het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk had een informeel karakter en duurde zo'n 40 minuten. Elizabeth is zelf Supreme Governor of the Church of England, het ceremonieel hoofd van de Anglicaanse Kerk. De 87-jarige vorstin werd begeleid door haar echtgenoot, prins Philip (92).
  Paus Franciscus gaf Elizabeth een cadeau mee voor de 'royal baby' prins George, het bijna 1-jarige kind van prins William en de hertogin van Cambridge. George kreeg van de paus een aardbol van kostbaar steen, voorzien van een kruis. Elizabeth heeft voor de paus biologische producten van de koninklijke landgoederen meegenomen, zo meldt de krant la Repubblica.

   

  3 april 2014 - 16:55