×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth ontvangt Mexicaanse president

  Enrique Peña Nieto op driedaags staatsbezoek

  Koningin Elizabeth ontvangt Mexicaanse president

  De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote Angelica Rivera zijn dinsdag aan het begin van hun staatsbezoek aan Groot-Britannië met groot ceremonieel verwelkomd op Horse Guards Parade in Londen.


  Het Mexicaanse gezelschap was maandag al in Londen aangekomen, maar het bezoek ging dinsdagmorgen pas van start. Prins Charles en zijn vrouw Camilla, die eind vorig jaar zelf nog op officieel bezoek waren in Mexico, kwamen het presidentieel paar in hun hotel ophalen voor de rit naar Horse Guards Parade. Daar wachtten koningin Elizabeth en prins Philip voor de welkomstceremonie. Die bestond uit het spelen van de volksliederen en de inspectie van de erewacht.

  Vervolgens gingen de gasten in koetsen over de Mall naar Buckingham Palace. Koningin Elizabeth bood haar gasten in de Blue Drawing Room een lunch aan, waarbij Philip, Charles en Camilla aanwezig waren. Ook toonde ze bijzondere voorwerpen uit de koninklijke verzameling die te maken hebben met de Mexicaans-Britse geschiedenis.

  President Peña Nieto had nog een onderhoud met prins Charles in Clarence House, op enkele tientallen meters afstand van het paleis. Daarna ging hij naar Westminster Abbey om een krans te leggen op het graf van de Onbekende soldaat. Op het dagprogramma staan ook nog een bezoek aan het Britse parlement en een staatsbanket in Buckingham Palace.

   

  The Queen and The Duke of Edinburgh at Horse Guards for the #MexStateVisit ceremonial arrival. Photo copyright of Press Association.

  Een foto die is geplaatst door The British Monarchy (@the_british_monarchy) op

  3 maart 2015 - 16:39