×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth doopt met whisky

  Koningin Elizabeth doopt met whisky

  Koningin Elizabeth heeft zaterdag een verrassingsbezoek gebracht aan de 150ste editie van de highland games in het Schotse plaatsje Aboyne, niet ver van haar zomerresidentie Balmoral. Ze koningin kwam alleen, zonder echtgenoot prins Philip die afgelopen woensdag zijn laatste officiële publieke optreden had.


  Tijdens haar lange zomervakantie gaat de Queen wel vaker naar lokale festiviteiten, zonder dat haar komst van te voren op de koninklijke agenda wordt aangekondigd. Aboyne vierde het 150 jarig bestaan van de traditionele spelen, en de koningin kwam de nieuwe boomstam waarmee volgens strikte regels gegooid wordt dopen.

  Uiteraard deed ze dat met whisky, dat ze over het hout sprenkelde. De whisky zat in een quaich, een traditionele Schotse beker. De koningin had in Aboyne ook gesprekjes met de organisatoren van de highland games en met een aantal deelnemers. Later deze zomer wordt ze verwacht in Braemar, waar ze beschermvrouw is van de plaatselijke highland games.

  6 augustus 2017 - 07:27