×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth dient klacht in over Sun

  Na bericht dat ze voorstander Brexit zou zijn

  Koningin Elizabeth dient klacht in over Sun

  Buckingham Palace heeft een officiële klacht ingediend over het verhaal waarmee The Sun woensdag uitpakte. De tabloid schreef woensdag met chocoladeletters dat de koningin voorstander zou zijn van een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, de zogeheten Brexit.


  Het paleis diende de klacht in bij de Independent Press Standards Organisation over het weinig acurate verhaal, meldt Bloomberg. The Sun baseert zich op anonieme bronnen die getuige waren van een gesprek tussen de koningin en de vroegere vicepremier Nick Clegg. Die deed het verhaal woensdag ook af als onwaar.

  ''Ik heb de journalist verteld dat het nonsens is'', aldus Clegg op Twitter. Hij zegt zich niet te kunnen herinneren dat de koningin eind vorig jaar tijdens een lunch haar zorgen heeft geuit over de koers van de Europese Unie. ''Als het gebeurd zou zijn, zou ik het toch wel onthouden hebben", zegt de EU-voorstander.

  Op 23 juni gaan de Britten naar de stembus om in een referendum te stemmen over Brexit. De koningin is politiek neutraal. Het referendum is een zaak voor de Britten, benadrukt het paleis in een verklaring.

  9 maart 2016 - 16:17