×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth bezoekt universiteit

  Koningin Elizabeth bezoekt universiteit

  De Britse koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh brachten vrijdag een bezoek aan universiteit Royal Holloway in Egham in het Engelse graafschap Surrey. De faculteit muziek is onderscheiden met een speciale leerstoel voor zijn exceptionele onderwijs en dat was reden voor de koningin om er een kijkje te nemen. De koningin en prins Philip namen deel aan een speciaal samengesteld programma.


  Op de website van Royal Holloway University of Londen staat dat de herkomst van de leerstoel teruggaat tot de zestiende eeuw en dat die zelden wordt verleend. In de vorige eeuw werd het professoraat slechts twee keer toegekend. De koningin kende de titel Regius Professorship vorig jaar toe aan de universiteit Royal Holloway in het kader van haar diamanten regeringsjubileum en dat was de eerste keer voor een muziekopleiding.

  Professor Paul Layzell noemt het een grote eer dat de afdeling muziek een erkenning van wereldklasse mocht ontvangen. Hij ziet hierin een bevestiging dat de universiteit tot de besten van het land behoort.

  Het is niet voor het eerst dat de universiteit koninklijk bezoek krijgt. Royal Holloway werd in 1886 geopend door koningin Victoria. In 1986 bezocht koningin Elizabeth de campus voor het laatst en opende ze een nieuw wetenschapsgebouw.

  14 maart 2014 - 15:53