×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Elizabeth 66 jaar op de Britse troon

  Koningin Elizabeth 66 jaar op de Britse troon

  Koningin Elizabeth is dinsdag precies 66 jaar koningin. Traditiegetrouw zijn daarvoor saluutschoten afgeschoten in Londen.


  Elizabeth wenst aan deze dag geen extra aandacht te besteden. De dag 6 februari herinnert haar aan het overlijden van haar geliefde vader koning George VI. Door zijn overlijden kwam Elizabeth, die op dat moment in Kenia verbleef op weg naar Australië, in 1952 automatisch op de troon. Ze was toen nog maar 25 jaar oud.

  Koning George, die pas 56 jaar oud was toen hij stierf, overleed in Sandringham, het koninklijke vakantieverblijf bij Norfolk. Elizabeth verblijft daar traditiegetrouw elke jaar vanaf enkele dagen voor kerst tot enkele dagen na de sterfdag van haar vader.

  6 februari 2018 - 20:57