×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderboek Diana brengt 4244 euro op

  Kinderboek Diana brengt 4244 euro op

  Een kinderboek dat in de jaren zestig van Diana Spencer was, heeft tijdens een veiling 4244 euro opgeleverd. Noddy Goes To Toyland van Enid Blyton is nu in handen van een privéverzamelaar.


  Het kinderboekje is een hardcover eerste editie uit 1949. De naam van de prinses van Wales prijkt in rode inkt aan de binnenkant. In 1975 werd het boekje weggegeven aan de butler van de Spencers, Ian Scott Hunter. Sindsdien is het kinderboek al in handen van verschillende verzamelaars geweest.
  ''Prinses Diana is nog altijd populair onder het Britse publiek en de verzamelaars. Het interessante aan dit voorwerp is de vroege vorm van haar handtekening en het feit dat het een stukje van haar jeugd is'', legt Richard Davie van International Autograph Auctions uit in de Britse krant Mirror.. ''Het is niet met zekerheid vast te stellen, maar aan de hand van haar handschrift zou ik zeggen dat Diana vijf of zes jaar oud was toen ze haar naam in het boekje schreef.''
  Noddy Goes To Toyland heeft drie keer meer opgeleverd dan vooraf geschat.
   

  21 december 2015 - 12:12