×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kersttoespraak Elizabeth voortijdig online

  Kersttoespraak Elizabeth voortijdig online

  De Amerikaanse tv-zender NBC News heeft dinsdagmiddag de kersttoespraak van de Britse koningin Elizabeth online gezet. De videoboodschap wordt volgens traditie in het Gemenebest uitgezonden op eerste kerstdag, dit jaar dus op donderdag 25 december.


  NBC verwijderde het filmpje enkele uren later, nadat BuzzR er vragen over had gesteld bij het Britse paleis. Thema in de toespraak van koningin Elizabeth II is dit jaar verzoening. De Britse, die een paarse jurk draagt en vlakbij een kerstboom met paarse ballen zit, sprak in de video over onder meer de herdenking afgelopen augustus van de Eerste Wereldoorlog en de Gemenebestspelen.

  Een woordvoerder van het paleis wilde geen reactie geven op het uitlekken van de toespraak.

  De videoboodschap is geproduceerd door de BBC. De toespraak wordt vervolgens door meerdere zenders wereldwijd uitgezonden. Het Britse paleis twitterde woensdag dat de boodschap op donderdag om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt uitgezonden.

  24 december 2014 - 14:31