×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Keira Knightley over perfecte Kate na geboorte

  Keira Knightley over perfecte Kate na geboorte

  Keira Knightley heeft felle kritiek geuit op Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William. De actrice valt over de manier waarop de kersverse moeder zich in 2015, slechts enkele uren na de geboorte van haar dochter Charlotte, in jurk en met het haar in de krul toonde aan het publiek.


  Kate zou met haar stralende voorkomen de "bloederige realiteit" van een bevalling verbergen, schrijft Keira in een artikel in het boek Feminists Don't Wear Pink (and other lies). De 33-jarige actrice zette op 1 mei 2015, een dag voor Kate beviel van Charlotte, haar dochter Edie op de wereld. In het stuk vergelijkt ze haar bevalling en het verblijf in het ziekenhuis met die van de royals.

  "Zij verliet zeven uur later het ziekenhuis met een opgemaakt gezicht en op hoge hakken", schrijft Knightley. "Het gezicht dat de wereld wil zien." Maar dat is volgens haar niet de realiteit. "Het verbergt onze pijn, ons uitgeputte lichaam, onze lekkende borsten, onze hormonen die door het lichaam gieren." Ze vervolgt: "Zie er mooi uit, zie er stijlvol uit, laat het slagveld vooral niet zien, Kate."

  Ook na de geboortes van George (2013) en Louis (april) verscheen Kate na een paar uur fris en fruitig op de stoep van het ziekenhuis. Dat leverde uiteenlopende reacties op. Sommigen prezen de hertogin van Cambridge voor haar optreden, terwijl anderen vonden dat ze op deze manier onrealistische verwachtingen bij vrouwen schept.

  6 oktober 2018 - 19:16