×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate vindt zichzelf achteraf een naïeve ouder

  Kate benadrukt het belang van emotionele ontwikkeling

  Kate vindt zichzelf achteraf een naïeve ouder

  Kate moest naar eigen zeggen nog veel leren toen ze net moeder was. “Ik was erg naïef als ouder over hoe ontzettend belangrijk de eerste jaren zijn voor de verdere ontwikkeling van kinderen”, zei de hertogin van Cambridge woensdag tijdens een gesprek met onderwijs- en zorgprofessionals, schrijft het Amerikaanse tijdschrift People. Het gesprek dat ze woensdag bijwoonde in Londen maakte deel uit van een conferentie over de aanpak van geestelijke gezondheidsproblemen op scholen en de bevordering van het welzijn van leerlingen.

  “Het is cruciaal dat iedereen die betrokken is bij die belangrijke tijd – leraren, ouders en verzorgers – het goed doen”, zei de echtgenote van prins William. De Britse denkt daarnaast dat het belangrijk is dat alle leraren voldoende training krijgen om om te gaan met geestelijke gezondheidsproblemen en die kennis doorgeven aan ouders en verzorgers. “Het belang van het opbouwen van relaties, empathie en het omgaan met weerstand is bijvoorbeeld ook iets waar thuis aan gewerkt kan worden.”

  Ook tijdens een toespraak die ze tijdens de conferentie hield benadrukte Catherine het belang van emotionele ontwikkeling van kinderen. “Wat we hier allemaal vandaag hebben besproken, brengt echt de vitale rol aan het licht van leraren bij het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van onze jongste kinderen”, zei ze. “In de afgelopen acht jaar dat ik met goede doelen werk leer ik keer op keer van experts dat de oorzaak van zoveel hedendaagse sociale problemen zijn oorsprong vindt in de eerste jaren van iemands leven.”

  14 februari 2019 - 08:58