×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate en Meghan zijn te aanraakbaar’

  Kate en Meghan zijn te aanraakbaar’

  De Britse koninklijke familie moet onaantastbaar blijven en niet aanraakbaar worden. Die mening spuide een zogenoemde etiquette-deskundige naar aanleiding van het vierdaagse bezoek van de hertog en hertogin van Cambridge aan Zweden en Noorwegen. Daar had Catherine - door de Noorse koning Harald in woord en geschrift overigens gewoon Kate genoemd - het bestaan om 'high fives' uit te wisselen met schoolkinderen. Dat was 'not done'.


  Een hand geven, en dan alleen als het lid van het koningshuis die toesteekt, was volgens William Hanson in de Daily Mail de limiet van lichamelijk contact met 'het volk'. Anders werd het volgens hem te gewoon, en kon de familie net zo goed in een rijtjeshuis gaan wonen in plaats van in Buckingham Palace. Wat dat betreft was er ook felle kritiek op prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle, die zich vorige maand bij een bezoek aan Wales zelfs door een hele schoolklas lieten omarmen: 'Al die zweterige armpjes en handjes!'

  In de Britse media was de afgelopen dagen meer aandacht voor de kleding van Kate dan voor de inhoud van het bezoek aan de twee Scandinavische landen, waarbij de start in Stockholm meteen voor veel commotie zorgde op sociale media omdat werd verondersteld dat de hertogin bont droeg. Een woordvoerder van Kensington Palace moest er aan te pas komen om dat te ontkennen. Het was slechts nepbont. 'Echt, heus waar', aldus de inderhaast verspreide verklaring. Actiegroep PETA was tevreden: 'Ze weet hoe het moet met nepbont'.

  3 februari 2018 - 14:07