×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Journalisten pakken titel van Meghan af

  Persoon van het Jaar gaat naar groep journalisten

  Journalisten pakken titel van Meghan af

  Meghan, de hertogin van Sussex, is wederom niet de meest invloedrijke persoon van het jaar geworden. Het gezaghebbende Time Magazine heeft een groep journalisten tot Person of the Year uitgeroepen. Meghan stond op de shortlist van tien kanshebbers.


  De Amerikaanse haalde de shortlist vanwege haar huwelijk met prins Harry, waarmee de ‘voormalig Hollywood-actrice en activiste’ “de menigte in het Verenigd Koninkrijk en miljoenen mensen wereldwijd” voor haar won. Vorig jaar stond Meghan samen met Harry, toen nog haar verloofde, op de lijst van honderd meest invloedrijke personen volgens Time Magazine. Tot de groep journalisten die als “bewakers van de waarheid” worden geroemd door Time behoort Jamal Khashoggi. De Saudiër werd vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zou betrokken zijn bij de moord, maar de Saudiërs ontkennen dat. Time koos in 1927 voor het eerst de meest invloedrijke persoon van het jaar. Tot nu toe heeft het blad slecht één keer een royal geselecteerd: koningin Elizabeth. Zij kreeg de titel in 1952, het jaar waarin ze haar vader koning George VI opvolgde. Wallis Simpson, de tweemaal gescheiden Amerikaanse socialite die in 1937 trouwde met de om haar afgetreden Edward VIII, was in 1936 de eerste vrouw die door Time werd gekozen.

  11 december 2018 - 17:50