×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Historisch bezoek prins William eind juni

  Historisch bezoek prins William eind juni

  Het historische bezoek van prins William aan Israël en de bezette Palestijnse gebieden vindt eind volgende maand plaats. Kensington Palace maakte vandaag bekend welke plaatsen William tussen zondag 24 juni en donderdag 28 juni aan doet.


  William begint zijn reis in de Jordaanse hoofdstad Amman. Maandag 25 juni reist hij door naar de Jordaanse stad Jerash, een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Vanuit daar gaat de Britse prins naar Tel Aviv. William is ook dinsdag nog in de Israëlische kuststad, dan gaat de hertog van Cambridge ook naar Jeruzalem. Op woensdag 27 juni is William op de Westelijke Jordaanoever. Dan brengt hij een bezoek aan de Palestijnse stad Ramallah. Die dag is de prins ook weer in Jeruzalem en Tel Aviv. William sluit zijn bezoek op donderdag 28 juni af in Jeruzalem. Kensington Palace maakt de komende weken meer bekend over het programma.

  Het bezoek van William, die uit naam van zijn oma koningin Elizabeth afreist naar Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden, wordt historisch genoemd. De sinds 1952 regerende 92-jarige koningin Elizabeth II heeft nooit een bezoek gebracht aan Israël, dat is gevestigd in het voormalige Britse mandaatgebied Palestina.

  De rol van de Britten bij de vestiging van een Joodse staat in Palestina is nog steeds omstreden. De laatste Britse troepen trokken zich in mei 1948 terug, wat onmiddellijk leidde tot het uitroepen van de staat Israël. Een overgrootmoeder van William, prinses Alice van Battenberg (1885-1969), is in Jeruzalem begraven.

  25 mei 2018 - 13:55