×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het verhaal achter de viral regenfoto van Harry en Meghan

  Fotograaf Samir Hussein vertelt alles over het prachtige beeld

  Het verhaal achter de viral regenfoto van Harry en Meghan

  Harry en Meghan waren in Engeland om aan enkele (laatste) verplichtingen als royals te voldoen. En omdat maart zijn staart roert, kwam het met bakken uit de lucht vallen toen Samir Hussein zijn unieke shot maakte.


  De royalty- en entertainmentfotograaf doet nu uit de doeken hoe zijn foto tot stond kwam. Aanvankelijk had hij maar weinig hoop op een beetje leuke beelden, juist door de stromende regen zou het gebruik van de flitser weleens verkeerd kunnen uitpakken en bovendien konden Harry en Meghan verbogen blijven onder een paraplu.

  Maar precies die ingrediënten, de onophoudelijke regen en de paraplu met het stralende stel eronder, kwamen voor Hussein samen tot de perfecte omstandigheden voor een perfect plaatje. Hij spreekt van een foto die ‘tijdloos’ is, die lijkt op een still uit een romantische film. “Toen Harry en Meghan mijn kant op liepen, zag ik dat de flitser van andere fotograaf áchter hen precies een goede omstandigheid creëerde. Ik had maar een paar tellen om optimaal gebruik te maken van dit licht als een soort backdrop zoals je deze ook in fotostudio’s vindt, dus ik manoeuvreerde mezelf nog ietsje naar voren en werkte met het licht dat er achter hen, achter de paraplu was. En precies op het moment dat ik klikte, lachte het stel prachtig naar elkaar”, aldus de tevreden fotograaf.

  LEES OOK:

  Hij bekeek de gemaakte foto’s direct op zijn laptop en was opgelucht dat ze scherp waren. Hussein zet al ruim 12 jaar royals op de gevoelige plaat, maar dit shot van Harry en Meghan is zelfs voor hem extra bijzonder. “Dit blijft nog wel even hangen, het doet iets, deze foto.”

  Bron: gq-magazine. Beeld: ANP, Instagram @samhussein1

  9 maart 2020 - 10:29