×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het verdriet van koningin Elizabeth: Archie blijft in Canada

  Haar achterkleinzoon reist niet mee naar Engeland

  Het verdriet van koningin Elizabeth: Archie blijft in Canada

  Prins Harry is momenteel in Groot-Brittannië om officiële taken te ondernemen. En Meghan voegt zich op verzoek van de Queen op 9 maart bij hen. Kleine Archie blijft echter in Canada, tot verdriet van Elizabeth.


  Harry heeft enkele belangrijke laatste werkzaamheden te doen in zijn thuisland en is al een aantal dagen aan deze kant van de oceaan te vinden. Op nadrukkelijk verzoek van koningin Elizabeth vliegt ook Meghan op 9 maart aanstaande deze kant op, om bij de Commonwealth Service aanwezig te zijn. Een dag waarop de diversiteit, samenwerking, culturenrijkheid en identiteit van de landen die samen het Gemenebest vormen, wordt gevierd met onder meer een samenzijn in de bekende Londense kerk Westminster Abbey.

  LEES OOK:

  Het is echter bekend geworden dat 9-maanden-oude Archie, zoon van Harry en Meghan en achterkleinzoon van Elizabeth hoogstwaarschijnlijk niet mee zal reizen en dus in Canada blijft. Ze is naar verluidt bijzonder teleurgesteld en verdrietig. Een bron dicht bij het Britse koningshuis heeft het eerder al ‘triest’ genoemd dat Elizabeth door de verhuizing van Archies ouders de kleine amper nog te zien krijgt. In de Britse pers wordt verder opgemerkt dat bijvoorbeeld ook prins George, prinses Charlotte en prins Louis hun neefje nog maar weinig hebben gezien sinds zijn geboorte.

   

  Bron: The Sunday Times. Beeld: EPA

  2 maart 2020 - 11:43