×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Het einde van de lockdown: koningin Elizabeth belt met premier Ardern

  De strenge maatregelen in Nieuw-Zeeland werden gisteren versoepeld

  Het einde van de lockdown: koningin Elizabeth belt met premier Ardern

  Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.


  Oprechte interesse

  Elizabeth had volgens Ardern laten weten dat ze graag even in contact wilde komen om te horen hoe het met de Nieuw-Zeelanders ging tijdens de coronacrisis. “Ik kreeg sterk en oprecht het gevoel dat hare Majesteit erg geïnteresseerd was in hoe het met ons gaat, en opgetogen was omdat het goed met ons gaat”, zei Ardern in een persconferentie.

  Effect strenge maatregelen

  De lockdown-maatregelen in Nieuw-Zeeland waren tot nu toe heel streng. Scholen, kantoren, winkelcentra en alle andere openbare gelegenheid moesten sluiten. De drastische maatregelen hebben echter wel geholpen. In totaal overleden er maar 19 mensen. Nieuw-Zeeland is daarmee één van de lichtst getroffen landen.

  Nog steeds officiële staatshoofd

  Koningin Elizabeth is, ondanks de onafhankelijkheid van Nieuw-Zeeland sinds 1947, nog steeds het officiële staatshoofd. Adern deelde op haar Instagram een bericht over de koningin. “Haar affectie voor Nieuw-Zeeland, haar interesse in wat er gebeurt en haar herinneringen van plaatsen en de gebeurtenissen die bijzonder zijn voor ons, blijven mij verbazen.’’

  Lees ook:

  Camilla, de vrouw van prins Charles, blijkt sinds anderhalf jaar in het geheim balletlessen te volgen. Ze bekende aan Royal Central dat ze dit een keer per week samen doet met wat vrienden.

  Camilla in het geheim op balletles

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Foto: ANP.

  29 april 2020 - 14:08