×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herdenkingsmunt voor verjaardag Elizabeth

  Herdenkingsmunt voor verjaardag Elizabeth

  The Royal Mint, de officiële maker van het Britse muntgeld, heeft de speciale herdenkingsmunt uitgegeven ter ere van de negentigste verjaardag op 21 april van koningin Elisabeth II. De munt heeft een waarde van vijf pond en komt in verschillende uitvoeringen.


  De munt is ontworpen door de 75-jarige kunstenaar Christopher Hobbs. Hij is drie maanden bezig geweest met het ontwerp. Daarin zijn negen rozen verwerkt; eentje voor iedere tien jaar van het leven van ‘Her Majesty’. Hobbs wilde dat de leeftijd van de koningin prominent op de munt kwam te staan. "Maar Buckingham Palace leek dat niet zo’n goed idee", zegt hij tegen Daily Mail. "Blijkbaar is het not done om de leeftijd van de koningin breed uit te meten. In dit geval vond ik dat het wel nodig was. Er is mij verteld dat Elizabeth het ontwerp heeft beoordeeld en heeft goedgekeurd."

  Hobbs koos voor rozen omdat het de favoriete bloemen zijn van de koningin. Daarnaast is de roos een nationaal symbool. De ontwerper heeft ook een verwijzing naar Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales, de gebieden in het Verenigd Koninkrijk, opgenomen.

  De munt komt in verschillende versies. Naast een zilveren herdenkingsmunt is er ook een gouden munt en eentje van platina. De duurste uitvoering kost maar liefst 5000 pond. De munten zijn via de website van The Royal Mint te bestellen.

  3 april 2016 - 12:36