×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herbegrafenis Richard III in maart

  Plantagenet-koning herbegraven in kathedraal Leicester

  Herbegrafenis Richard III in maart

  De Engelse koning Richard III wordt op donderdag 26 maart 2015 herbegraven in de kathedraal van de stad Leicester. Dat heeft het bestuur van het kerkgebouw donderdag laten weten. Richard, de laatste koning uit de Plantagenet-dynastie, kwam in 1485 in de buurt van Leicester om het leven tijdens de Slag om Bosworth Field. Hij was de laatste Engelse koning die in een gevecht het leven liet.


  Verre familieleden van de vorst wilden dat de in 1452 geboren Richard zou worden herbegraven in de stad York, maar rechters van het hoogggerechtshof wezen die eis in mei af.

  De resten van Richard, die door toneelschrijver William Shakespeare als een machtswellusteling is beschreven, waren eeuwen zoek. Zij werden 2 jaar geleden onder een parkeerplaats in Leicester gevonden.

  7 augustus 2014 - 14:33