×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Herbegrafenis Engelse koning krijgt vorm

  Uitvaart naar middeleeuws gebruik in Leicester

  Herbegrafenis Engelse koning krijgt vorm

  De Engelse koning Richard III, wiens resten vorig jaar onder een parkeerplaats in Leicester werden gevonden, krijgt mogelijk een herbegrafenis naar middeleeuws gebruik. Een wetenschapster van de universiteit van Oxford heeft de enige bekende omschrijving van een middeleeuwse herbegrafenis gevonden, meldt de BBC vrijdag.


  Volgens Alexandra Buckle was herbegraven een wijdverspreid fenomeen in de 15e eeuw, de tijd waarin Richard III leefde. Hij sneuvelde tijdens de slag bij Bosworth, waarmee een einde kwam aan de dynastie van de Plantagenets in het land. Hij wordt volgend jaar herbegraven in de kathedraal van Leicester.

  22 november 2013 - 09:41