×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry steunt een hiv-positieve rugbyer

  Om het bewustzijn over het onderwerp te vergroten

  Harry steunt een hiv-positieve rugbyer

  De Britse prins Harry heeft de Welshe voormalige rugbyspeler Gareth Thomas geprezen voor zijn moed om publiekelijk bekend te maken dat hij hiv-positief is. Dat deed hij vrijdag in Londen, waar ze samen op bezoek gingen bij rugbyclub Kings Cross Steelers.

  Volgens Harry heeft Thomas “ontzettend veel gedaan” om hiv bespreekbaar te maken en bewustwording te creëren dat het doodnormaal is om jezelf te laten testen. De twee hadden ontmoetingen met de spelers van de Londense rugbyclub, die zichzelf bestempelt als de eerste gay rugbyclub ter wereld, om het bewustzijn over het onderwerp te vergroten.

  De sporter, die in 2009 uit de kast kwam, deelde in september een filmpje waarin hij vertelt dat hij besmet is met het virus. Voor zover bekend is Thomas de eerste sporter uit het Verenigd Koninkrijk die een hiv-diagnose zelf heeft bekendgemaakt. Prins William sprak destijds ook al zijn steun uit aan Thomas.

  Harry ging niet met lege handen naar huis. Hij kreeg van de Kings Cross Steelers een shirtje uitgereikt met de naam van zijn zoon Archie erop.

  8 november 2019 - 17:06