×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry opnieuw naar Cassino

  Britse prins herdenkt slachtoffers WOII

  Harry opnieuw naar Cassino

  Prins Harry neemt maandag opnieuw deel aan herdenkingen in het kader van de 70e verjaardag van de strijd om Monte Cassino. Hij is daarvoor op de militaire erebegraafplaats van het Gemenebest in Cassino, waar een dienst wordt gehouden voor de Britse slachtoffers van de maanden durende strijd in 1944 in Italië. Harry, die zaterdagavond in Italië arriveerde vanuit Estland, heeft ook een ontmoeting met veteranen die in Cassino of elders in Italië hebben gevochten.


  De prins was zondag ook al bij plechtigheden in Cassino, waar tussen januari en mei 1944 keihard is gevochten tegen de Italianen en Duitsers. Aan de kant van de geallieerden namen troepen uit Groot-Brittannië, Polen, Frankrijk, Amerika, Nieuw-Zeeland en nog een aantal landen van het Gemenebest deel.

  Harry verdeelde daarom zijn aandacht over de herdenkingen van verschillende landen, met deelname aan de Poolse en de Nieuw-Zeelandse plechtigheden. Tussendoor had hij ook een ontmoeting met gewonde, hedendaagse Italiaanse veteranen. Een aantal van hen zal in september deelnemen aan de door Harry gelanceerde Invictus Spelen voor gewonde militairen.

  Harry ging na afloop naar Rome, waar hij in het nationaal museum voor hedendaagse kunst het ontwerp onthulde voor het Britse paviljoen voor de in Milaan te houden Expo 2015.

  19 mei 2014 - 10:28