×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Harry op haar na geraakt door Taliban-raket’

  Onthulling in nieuw boek collega Britse prins

  ‘Harry op haar na geraakt door Taliban-raket’

  De Britse prins Harry werd toen hij op zijn 23e in Afghanistan diende bijna geraakt door een raket van de Taliban. Dat onthult sergeant Tom Pal, die met Harry in Helmand verbleef, in een nieuw boek.


  “Ik zat met kapitein Russell en prins Harry over koetjes en kalfjes te praten toen het kamp werd geraakt door een Chinese 107 mm raket”, schrijft Pal. “We keken elkaar aan en toen zei kapitein Russell dat we onze kogelvrije vesten maar aan moesten trekken en een helm op moesten zetten. Beetje laat, maar we deden het wel.”

  Volgens Pal sloeg de raket zo’n 60 meter verderop in. "Dat was best dichtbij", zei de sergeant tegen The Times. Volgens de militair was iedereen destijds redelijk gewend aan raketinslagen. "Er werden elke dag checkpoints aangevallen. Dat was niets nieuws. Wat nieuw was, was dat ik naast een royal zat te kletsen toen opeens de hel losbrak."

  Doelwit

  De nu 31-jarige Harry diende twee keer in Afghanistan. In 2008 moest Harry een missie in het toen gewelddadige Helmand afbreken omdat zijn aanwezigheid uitlekte. Om te voorkomen dat de prins een doelwit zou worden van de Taliban werd hij teruggeroepen naar Groot-Brittannië. Harry keerde in 2012 terug in Afghanistan, dit keer als Apache-piloot.

  In juni stopte Harry na tien jaar met zijn werk bij het leger. In het najaar ging de prins aan het werk als vrijwilliger bij de Personnel Recovery Unit van London District, waar hij gewonde soldaten helpt bij hun revalidatie.

  4 februari 2016 - 13:52