×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan willen eigen mediabeleid voeren

  De Sussexes zijn van plan spelregels te veranderen

  Harry en Meghan willen eigen mediabeleid voeren

  Dat kondigt de Britse echtpaar aan op hun nieuwe eigen website. De details moeten nog worden uitgewerkt, maar nu is al duidelijk dat ze af willen van de traditionele Britse media en met name de tabloids.


  “De hertog en hertogin hebben ervoor gekozen om hun mediabeleid te herzien om zowel de aanstaande verandering weer te geven in hun status als leden van de koninklijke familie met financiële onafhankelijkheid, als hun wens om de toegang tot hun werk te hervormen en te verbreden”, aldus de mededeling.

  De hertog en hertogin van Sussex zeggen te geloven in een ‘vrije, sterke en open media-industrie’, maar tegelijk willen ze zelf uitmaken wie verslag doen van hun werkzaamheden. Alleen in hun ogen “geloofwaardige media die gericht zijn op objectieve nieuwsrapportage” krijgen toegang. De tabloids horen daar niet bij. Die vallen niet onder de media “die nauwkeurigheid hooghouden en inclusiviteit, diversiteit en tolerantie bevorderen.” Integendeel, zegt het echtpaar. Die verspreiden in hun ogen vaak “valse berichten”.

  Privileges

  Harry en Meghan werken niet langer mee aan het bestaande persregeling van Buckingham Palace, die geselecteerde media en hun koningshuisverslaggevers privileges geeft. Daarbij hoort ook het eerder krijgen van persberichten en foto’s. Dat is volgens het paar niet meer van deze tijd. Ze willen zelf bepalen wie beelden krijgen en daarnaast wensen ze directer te communiceren met het publiek via hun eigen sociale media.

  Hoe het echtpaar dit gaat doen en hoe de hen achtervolgende Britse media zullen reageren, is niet duidelijk. Als de bestaande regels voor het volgen van de belangrijkste leden van de koninklijke familie overboord worden gegooid, dan kan het gevecht van Harry en Meghan, die verschillende media voor de rechter hebben gedaagd, alleen maar venijniger worden.

  9 januari 2020 - 16:13