×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan vast op vliegveld

  Kroonprins Moulay Hassan ontvangt Britse royals

  Harry en Meghan vast op vliegveld

  Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn zaterdagavond met zo’n twee uur vertraging begonnen aan hun bezoek aan Marokko. Het vliegtuig waarmee de hertog en hertogin van Sussex naar Casablanca vlogen kwam te laat aan in Londen. Daardoor liep de hele reis vertraging op.

  De komende drie dagen zijn Harry en Meghan officiële gasten van koning Mohammed, met wie de hertog en hertogin maandag een ontmoeting hebben. Op de luchthaven van Casablanca werden Harry en Meghan ontvangen door de Britse ambassadeur Thomas Reilly, die Daily Mail vertelde dat hij had uitgekeken naar het bezoek.

  Harry inspecteerde bij aankomst de erewacht, terwijl de zwangere Meghan de militairen vanaf een afstandje bekeek. De hertogin van Sussex droeg bij deze officiële ontvangst in Marokko een jurk van Valentino, in de typische ‘eigen rood’ van het modehuis. Prins Harry koos voor een grijs pak. Het stel werd volgens Marokkaanse traditie bij het paleis in Casa Blanca welkom geheten met melk en dadels. Opvallend is dat de Marokkaanse kroonprins, Moulay Hassan, het stel daar opwachtte. De 15-jarige zoon van koning Mohammed IV, neemt een steeds prominentere rol in aan het Hof van het Afrikaanse koninkrijk, waar de regerend koning veelvuldig afwezig is. Hoewel er protocollair niks vreemd is aan de ontvangst – prins Harry is slechts zesde in de lijn van de Britse troonsopvolging – werden dergelijke taken tot voor kort uitgevoerd door de broer van de Koning, Moulay Rachid.  De inzet van de jonge troonopvolger zou volgens insiders bewust zijn. Moulay Hassan is populair in Marokko en ver daarbuiten. De Kroonprins met babyface zou de discussie weghouden bij de onmetelijke rijkdom van het Marokkaanse koningshuis, dat op grote schaal zakelijke belangen verwerft in alle takken van het Marokkaanse bedrijfsleven. Mede omdat een vijftienjarige jongen moeilijk aangesproken kan worden op eventuele misstanden in de Marokko, is Moulay Hassan meer en meer het gezicht van de monarchie aan het worden. Ook bij het recente staatsbezoek van de Spaanse koning en koningin had de tiener een grote rol.

  24 februari 2019 - 08:03