×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan slepen media voor de rechter

  Na 'meedogenloze' campagne tegen Hertogin

  Harry en Meghan slepen media voor de rechter

  Prins Harry beschuldigt de Britse roddelpers van het voeren van een 'meedogenloze' campagne tegen zijn echtgenote Meghan. En volgens de Hertog van Sussex is die campagne 'het afgelopen jaar geëscaleerd, tijdens haar zwangerschap en tijdens het opvoeden van onze pasgeboren zoon'. Hij publiceerde dinsdagavond een lange verklaring op de website Sussexroyal. 


  Het stuk kwam kort nadat Meghan’s advocatenkantoor had bekend gemaakt de Associated Newspapers voor de rechter te slepen ondermeer wegens inbreuk op privacy en het schenden van de copyrights. De Mail on Sunday, één van de kranten van de Associated Newspapers, publiceerde vorig jaar een persoonlijke brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle. Niet alleen plaatste de krant foto’s van de handgeschreven brief, men citeerde er ook rijkelijk uit. En dat mag niet volgens de Britse wet.
  Harry, zei dat de recente positieve verslaggeving van hun Afrikaanse tournee, ‘de dubbele normen onthulde van deze mediagroep, die haar bijna dagelijks de afgelopen negen maanden heeft belasterd. Ze zijn in staat geweest om leugen na leugen over haar te creëren, simpelweg omdat ze niet zichtbaar was tijdens haar zwangerschapsverlof ‘.
  ‘Ze is dezelfde vrouw die ze een jaar geleden was op onze trouwdag, net zoals ze dezelfde vrouw is die iedereen op deze Afrikaanse tour heeft gezien.’
  Hij voegde eraan toe: ‘Voor deze mediagroep is dit een spel, waaraan wij vanaf het begin niet wilden meedoen.’
  Harry vervolgde: ‘De inhoud van een privé-brief (van Meghan aan haar vader, red) is op een opzettelijk destructieve manier gepubliceerd om u, de lezer, te manipuleren. Naast hun onwettige publicatie van dit privé-document, hebben ze hun lezers doelbewust misleid door bepaalde alinea’s, specifieke zinnen en zelfs enkele woorden weg te laten om de leugens te verbergen die ze al meer dan een jaar in stand houden.
  Er komt een moment dat je dit niet meer kunt tolereren, omdat het mensen en levens vernietigt. Simpel gezegd, het is pesten. Het maakt mensen bang en en zwijgzaam. We weten allemaal dat dit op geen enkel niveau acceptabel is.
  Hoewel deze actie misschien niet de veilige is, is het wel de juiste. Ook omdat het mijn grootste angst is dat de geschiedenis zich herhaalt. Ik heb gezien wat er gebeurt als iemand van wie ik hou zo hard wordt aangepakt dat ze niet langer als een echt mens wordt behandeld of gezien. Ik verloor mijn moeder en nu zie ik mijn vrouw het slachtoffer worden van dezelfde machtige krachten.’

  1 oktober 2019 - 23:29