×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan leveren koninklijke titels in

  Maar zullen altijd geliefde familieleden blijven

  Harry en Meghan leveren koninklijke titels in

  Prins Harry en Meghan zullen in de toekomst niet meer aangesproken worden als zijne/hare koninklijke hoogheid.


  Prins Harry kiest ervoor over een paar maanden niet meer door het leven te gaan als zijne koninklijke hoogheid, maar prins blijft hij hoe dan ook. De 35-jarige Harry, zesde in lijn van troonopvolging, is nu eenmaal geboren binnen een koninklijke familie.

  Harry kan er wel voor kiezen de titel prins niet langer te gebruiken. Of hij dat ook doet, is nog de vraag. Ook is nog onduidelijk wat er gebeurt met de titels die Harry op zijn trouwdag kreeg. Koningin Elizabeth maakte op 19 mei 2018 bekend dat Harry voortaan door het leven zou gaan als hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Meghan mocht nadat ze Harry haar jawoord had gegeven de vrouwelijke varianten van die titels voeren. Zaterdag gaven ‘de Sussexes’ aan niet langer zijne/hare koninklijke hoogheid te gebruiken, maar over de titel hertog/hertogin van Sussex zwegen ze. In hun statement gebruikten ze de titels zaterdag nog.

  In juni hadden Harry en Meghan grote plannen met hun hertogtitel. Toen deponeerde het stel ‘Sussex Royal’, zoals ze zich ook op social media noemen, als handelsmerk voor onder meer boeken, kleding, liefdadigheidsfondsenwerving, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. De aanvraag was gepubliceerd in december. Als niemand bezwaar maakt, kan het merk volgens de BBC volgende maand worden geregistreerd. Naar verluidt waren Harry en Meghan van plan het merk Sussex wereldwijd vast te leggen.

  Geen antwoorden

  Voor Archie heeft het jongste besluit van zijn ouders geen gevolgen. Bij zijn geboorte lieten Harry en Meghan al weten dat ze hun kind geen koninklijke titels mee wilden geven. Gezien zijn plek binnen de Britse koninklijke familie had Archie recht op de titel graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel van zijn vader. Omdat Harry niet de oudste zoon van de prins van Wales is, krijgen zijn kinderen niet de titel prins of prinses. Archie had de aanspreektitel koninklijke hoogheid kunnen krijgen, maar zijn ouders zagen daarvan af.

  Niet alleen over de titels van Harry en Meghan bestaat nog onduidelijkheid. Buckingham Palace weigerde zaterdag commentaar te geven op de veiligheidsmaatregelen voor het paar en ook over waar Harry en Meghan straks belasting betalen zijn nog veel vragen. Bovendien is niet duidelijk of Meghan nog steeds Brits staatsburger wil worden, zoals ze aangaf in aanloop naar haar huwelijk.

  Ook de website van Harry en Meghan geeft nog geen antwoorden. Nadat Buckingham Palace het statement van koningin Elizabeth verspreidde was sussexroyal.com aangepast met “een belangrijk bericht”. Daarin staat echter alleen dat “in lijn met de verklaring van hare majesteit de koningin informatie over de rollen en het werk van de hertog en hertogin van Sussex te zijner tijd op deze website zal worden geüpdatet”.

  19 januari 2020 - 09:00