×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan betalen overheidsgeld verbouwing terug

  Frogmore Cottage blijft de woning van de Sussexes

  Harry en Meghan betalen overheidsgeld verbouwing terug

  Harry en zijn vrouw Meghan betalen de verbouwing van Frogmore Cottage alsnog uit eigen zak.


  Het overheidsgeld dat in de renovatie van hun onderkomen op het landgoed Windsor was gestoken, volgens de BBC zo’n 2,4 miljoen pond, betaalt het stel terug. Dat maakte Buckingham Palace zaterdag bekend.

  De afspraak maakt deel uit van de overeenkomst die Harry en Meghan met de Britse koninklijke familie sloten over hun toekomst. Het stel gaf tien dagen geleden aan afstand te willen nemen van het koningshuis. Onder meer om meer tijd door te kunnen brengen in Noord-Amerika. Zaterdagavond maakte Buckingham Palace bekend dat Harry en Meghan de titels zijne/hare koninklijke hoogheid vanaf het voorjaar niet meer gebruiken en koningin Elizabeth niet langer formeel vertegenwoordigen. Daarom ontvangen de twee straks geen publieke middelen meer voor hun koninklijke taken.

  Frogmore Cottage blijft de woning waar Harry, Meghan en hun zoontje Archie verblijven als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn. Harry en Meghan betrokken het onderkomen in april, een paar weken voordat Archie was geboren. Met hem willen ze meer tijd doorbrengen in vermoedelijk Canada, waar Meghan woonde voordat ze met Harry trouwde, en waar het stel minder last heeft van de vaak opdringerige pers.

  Elizabeth sprak zaterdag de hoop uit dat Harry en Meghan nu “een gelukkiger en vreedzaam nieuw leven op kunnen bouwen”. De Queen, die benadrukte dat haar kleinzoon en zijn gezin altijd “geliefde leden van mijn familie zullen zijn”. En erkende de uitdagingen waarmee Harry en Meghan sinds dag één van hun relatie te maken hebben gehad. De relatie van het stel was breed uitgemeten in de media, en lang niet altijd positief. Harry had het over pesten en zei te vrezen dat de geschiedenis zich zou herhalen. Daarmee doelde hij op de dood van zijn moeder Diana. Die in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

  19 januari 2020 - 09:01