×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry en Meghan 2 jaar met baby in het buitenland

  Het gezin wil 2 à 3 jaar in Afrika wonen

  Harry en Meghan 2 jaar met baby in het buitenland

  Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben de verhuisdozen nog maar net uitgepakt of ze kunnen weer gaan pakken. Volgens The Sunday Times verkassen de hertog en hertogin van Sussex na de geboorte van hun eerste kind voor een paar jaar naar Afrika.

  Harry en Meghan zouden twee à drie jaar in Afrika gaan wonen en daar liefdadigheidswerk moeten combineren met taken voor het Gemenebest en het promoten van het Verenigd Koninkrijk. The Sunday Times ziet voordelen voor zowel de Sussexes, die wat meer afstand zouden krijgen van de Britse pers, en het Verenigd Koninkrijk. Dat zou optimaal kunnen profiteren van de “rocksterrenstatus” van Harry en Meghan.

  In welk land de hertog en hertogin gaan wonen is nog niet bekend. Die beslissing zou volgend jaar moeten worden genomen. Harry vliegt al sinds zijn tienerjaren geregeld naar Afrika en heeft nauwe banden met verschillende landen. Zo bracht hij in 2004 zijn tussenjaar door in Lesotho, waar hij de liefdadigheidsorganisatie Sentebale mede oprichtte. De prins komt ook geregeld in Botswana. In dat land is naar verluidt de vonk overgesprongen tussen Harry en Meghan, die een paar weken na hun eerste ontmoeting al samen op vakantie gingen in het Afrikaanse land.

  Speculatie

  Volgens The Sunday Times zoekt Buckingham Palace naar een nieuwe rol voor Harry, die vorig jaar trouwde en elk moment vader kan worden. Zijn oudere broer William gaat zich meer en meer voorbereiden op zijn toekomstige taak als koning. Daarom verhuisde William in de zomer van 2017 naar Londen, waar hij met zijn gezin op Kensington Palace woont. Harry en Meghan verhuisden begin deze maand van Kensington Palace naar Frogmore Cottage op het landgoed Windsor.

  Buckingham Palace bevestigde noch ontkende het verhaal zondag. Woordvoerders van de hertog en hertogin van Sussex stelden dat “alle toekomstplannen op dit moment speculatief” zijn. “Er zijn geen beslissingen genomen over toekomstige rollen.” Wel liet Buckingham Palace weten dat Harry ambassadeur van de jongeren van het Gemenebest blijft. De prins kreeg die titel vorig jaar april, vlak voor zijn huwelijk, van koningin Elizabeth.

  21 april 2019 - 17:10