×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harry bezoekt Desmond Tutu

  Zuid-Afrikaanse aartsbisschop krijgt onderscheiding

  Harry bezoekt Desmond Tutu

  Prins Harry is maandag in Zuid-Afrika op bezoek gegaan bij aartsbisschop Desmond Tutu. De zoon van prins Charles onderscheidde Tutu namens koningin Elizabeth met de Order of the Companions of Honour (Orde van de Broeders van de Eer). Dat laat Kensington Palace, de residentie van prins Harry, via Twitter weten.


  Het hof heeft, net als Desmond Tutu, verschillende foto's van het bezoek gedeeld via Twitter. Tutu krijgt de ridderorde onder meer als erkenning voor zijn werk om internationale vrede en verzoening te bereiken. De aartsbisschop is net als Lee Kuan Yew, Sydney Brenner, Amartya Sen en Bernard Haitink erelid van de Orde. De Tutu Legacy Foundation heeft een foto van de ridderorde getwitterd.

  De Order of the Companions of Honour wordt toegekend aan mensen die zich hebben bewezen op het gebied van kunst, literatuur, muziek, wetenschap, politiek, bestuur of religie. Volgens de Britse krant Daily Mail hadden de prins en Tutu (83) een leuk gesprek. Het is overigens niet voor het eerst dat de twee elkaar spreken. Dat deden ze vorig jaar nog. De aartsbisschop was toen in Londen voor een herdenking van Nelson Mandela.

  Het hof liet maandagochtend weten dat het bezoek van de prins aan Zuid-Afrika is begonnen. Vorige week ging de prins ook al naar het Afrikaanse land Lesotho. Dat bezoek stond in het teken van zijn stichting Sentebale, dat zich inzet voor kinderen met hiv en aids in het land. Harry opende er een nieuw kindercentrum.

  30 november 2015 - 11:35