×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harald citeert uit film bij diner met royals

  Harald citeert uit film bij diner met royals

  De Noorse koning Harald heeft bij het bezoek van prins William en prinses Kate een quote gebruikt uit de film Love Actually uit 2003. De koning citeerde: 'We mogen dan wel een klein land zijn, we zijn ook groots'.


  Harald sprak tijdens het galadiner het paar en de andere aanwezigen toe over de betrekkingen tussen Noorwegen en Groot Brittannië en de vele overeenkomsten die de landen in zijn ogen hebben. 'Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk hebben veel gemeen: landen met een prachtige natuur waar je mooie trektochten kunt maken. Ook hebben we beiden diepe culturele wortels. Onze volken zijn gevormd door het klimaat', aldus de koning.

  De Noorse vorst besloot zijn speech met: 'Meest belangrijk: onze maatschappijen zijn gebaseerd op democratische gronden, vrijheid van meningsuiting en fundamentele mensenrechten. Dat is iets wat we vandaag de dag moeten koesteren en verdedigen. Elke dag moeten we beseffen dat deze waarden ons niet aan zijn komen waaien'.

  William en Kate zijn voor vier dagen in Scandinavië en kwamen donderdag aan in een privévliegtuig vanuit Zweden, waar zij vanaf dinsdag verbleven. De trip wordt vandaag afgesloten met onder meer een bezoek aan een school en een lunch met kroonprins Haakon en zijn echtgenote Mette-Marit. Vrijdagavond vliegen de hertog en hertogin van Cambridge terug naar Londen.

  2 februari 2018 - 11:16