×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Handgeschreven brief prins Charles te koop

  Inclusief boodschap aan zijn voormalige vlam

  Handgeschreven brief prins Charles te koop

  Een handgeschreven brief van prins Charles wordt te koop aangeboden in de Verenigde Staten. In de persoonlijke brief, die hij kort voor zijn huwelijk met Diana schreef, sprak hij over zijn vrees voor een echtscheiding waarbij kinderen betrokken zijn. Charles schreef de brief aan Janet Jenkins, een voormalige vlam en receptioniste van het Britse consulaat in Montreal, meldt The Telegraph.


  Het is een van de zes brieven die de troonopvolger schreef aan Jenkins, die kort na haar jawoord haar huwelijk zag stranden. 'Ik hoop dat je hersteld bent van de traumatische scheiding zo kort na je huwelijk', schreef Charles in juni 1980. 'Godzijdank ontdekte je de fout op tijd genoeg en was je nog niet begonnen aan een gezin. Over zoiets maak ik me enorme zorgen', citeert de krant uit de brief van zeven kantjes.

  De andere brieven schreef de prins in 1976. Hij leerde Jenkins kennen in zijn tijd bij de marine. Deze liefdesbrieven werden in 2005 voor het eerst te koop aangeboden, maar de verkoop werd toen gestaakt. In 2009 bood verzamelaarster Alicia Carroll in Los Angeles de brieven aan voor 30.000 dollar, omgerekend bijna 27.000 euro. De jongste brief uit 1980 wordt nu opnieuw te koop aangeboden voor 3900 dollar, bijna 3500 euro.

  14 augustus 2015 - 16:43