×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Grote belangstelling voor afscheid Richard III

  Lange rij bij kathedraal Leicester

  Grote belangstelling voor afscheid Richard III

  Naar schatting 2000 mensen hebben maandag in de kathedraal van de Engelse stad Leicester afscheid genomen van de middeleeuwse koning Richard III. Al voor de kathedraal om 9 uur (plaatselijke tijd) openging, stond er volgens de BBC een lange rij belangstellenden. Sommigen hebben vier uur moeten wachten, voor zij de vorst konden eren.


  De kist met de overblijfselen van Richard arriveerde zondag bij de kathedraal. De koning, de laatste uit het huis Plantagenet, sneuvelde in 1485. Hij was de laatste Engelse vorst die op het slagveld het leven liet. Richard, die slechts twee jaar regeerde, werd in een haastig gedolven graf begraven. De locatie daarvan bleef eeuwen een raadsel, totdat zijn skelet drie jaar geleden onder een parkeerterrein in Leicester werd gevonden.

  Dinsdag is er zowel in de ochtend als in de middag en avond de mogelijkheid om afscheid van Richard te nemen. Ook woensdagochtend kunnen mensen nog langs de kist lopen. Donderdag krijgt hij een laatste rustplaats op een prominente plaats in de kerk.

  23 maart 2015 - 16:20