×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gouverneur houdt zich niet aan protocol

  Gouverneur houdt zich niet aan protocol

  De vertrekkend gouverneur-generaal in Canada, David Johnston, heeft zich woensdag niet aan het koninklijk protocol gehouden door koningin Elizabeth een handje te helpen bij het afdalen van een trap. Elizabeths persoonlijke vertegenwoordiger in Canada pakte haar bij haar elleboog, iets wat 'not done' is volgens de regels.


  Johnston was zich ervan bewust dat hij het protocol brak. "Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat er geen tuimelingen zouden plaatsvinden op de trap", vertelde hij na afloop tegen CBC News. Volgens hem was het tapijt wat glibberig. "Ik dacht daarom dat het wel passend was om het protocol te breken."

  De gouverneur-generaal is niet de eerste die het nieuws haalt door het koninklijke protocol te negeren. Zo sloeg Michelle Obama in 2009 haar arm om de Queen en was er in 1992 ophef toen toenmalig Australisch minister-president Paul Keating met zijn hand Elizabeths rug beroerde.

  Johnston en koningin Elizabeth woonden woensdag in Londen een receptie bij ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de vorming van de Canadese federatie in 1867. Voor prins Philip was de feestelijke bijeenkomst zijn laatste publieke optreden voor zijn, eerder dit jaar aangekondigde, pensionering.

  20 juli 2017 - 09:39