×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Good evening, Mr. Bond’

  Koningin Elizabeth wilde tekst in Bond-filmpje

  ‘Good evening, Mr. Bond’

  Koningin Elizabeth stond erop dat ze tekst kreeg in het ludieke James Bond-filmpje waaraan ze meewerkte voor de opening van de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Dat stelt althans de kleermaakster van de koningin, Angela Kelly, in haar boek Her Majesty.

  Volgens Kelly was Elizabeth direct enthousiast toen filmregisseur Danny Boyle het Britse hof benaderde voor medewerking aan het ludieke filmpje, waarin te zien is dat James Bond, gespeeld door Daniel Craig, de Queen per helikopter ophaalt en naar het stadion brengt. Elizabeth maakt daardoor een vliegende entree. Een dubbelgangster van de koningin springt samen met Bond uit de helikopter om per parachute in het stadion te landen.

  “Ze was erg geamuseerd door het idee en stemde meteen in”, schrijft Kelly in het boek. “Ik vroeg aan haar of ze tekst wilde en zonder aarzeling antwoordde ze: ‘Natuurlijk moet ik iets zeggen. Hij komt mij tenslotte redden’.” Elizabeth verkoos vervolgens de zin ‘Good evening, Mr. Bond’ boven ‘Good evening, James’.

  28 oktober 2019 - 17:18