×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Getuigt Meghan’s eigen vader tegen haar in rechtszaak?

  De verdediging zou Thomas Markle willen oproepen als hoofdgetuige.

  Getuigt Meghan’s eigen vader tegen haar in rechtszaak?

  Thomas Markle - de vader van Meghan - is bereid te getuigen tegen zijn eigen dochter in de rechtszaak die prins Harry en Meghan hebben aangespannen tegen de Mail on Sunday. Dat melden Britse media op basis van stukken die dinsdag werden ingediend bij de rechtbank in Londen.


  Harry en Meghan lieten in oktober weten dat zij juridische stappen ondernemen tegen verschillende tabloids. Het stel sleept de Mail on Sunday voor de rechter omdat de krant bezig zou zijn met een campagne “om valse en opzettelijk denigrerende verhalen” over de Sussexes te verspreiden. Én om het feit dat ze een privébrief van de hertogin aan haar vader deels publiceerden.

  Leugens in stand houden

  Volgens Harry is dat een inbreuk op het auteursrecht van Meghan. Hiermee schond de Mail on Sunday volgens de prins de privacy van Meghan. Ook is hij van menig dat de krant met opzet bepaalde alinea’s, zinnen of woorden wegliet om “leugens in stand te houden”.

  LEES OOK:

  Hard tegen hard

  Door Thomas op te roepen als getuige hoopt de Mail on Sunday dat er geen sprake is van leugens. Thomas zou al enkele sms’jes – die hij in aanloop naar de bruiloft van zijn dochter uitwisselde met Meghan – aan enkele advocaten hebben laten zien. Daaruit moet blijken dat hun relatie al bekoeld was.

  Accepteren als publieke figuren

  Mail on Sunday zet verder in het verweer in op het feit dat er een enorme belangstelling is voor het privéleven van leden van de koninklijke familie. Harry en Meghan zouden dat als publieke figuren moeten accepteren.

  Bron: ANP
  15 januari 2020 - 09:35