×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen boycot Charles bij Chinees staatsbezoek

  Geen boycot Charles bij Chinees staatsbezoek

  Prins Charles zal het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping niet boycotten. De Britse troonopvolger is van plan om samen met echtgenote Camilla aanwezig zijn bij het ceremonieel welkom op Horse Guards Parade in Londen. De verwachting is dat Charles daarna ook bij de lunch is die koningin Elizabeth in Buckingham Palace haar Chinese gasten aanbiedt.


  Daarmee komt volgens The Sunday Times een einde aan decennia van vijandelijk gedrag van de prins ten aanzien van China. Bij de staatsbezoeken van de presidenten Jiang Zemin (1999) en Hu Jintao (2005) was Charles de grote afwezige. De prins neemt China de bezetting van Tibet en de behandeling van zijn goede vriend de Dalai lama kwalijk.

  Charles was in 1997 bij de machtsoverdracht in Hong Kong, maar heeft daarna China steevast gemeden. Dat zijn zoon prins William eerder dit jaar wel naar Peking ging en daar onder meer de uitnodiging van koningin Elizabeth aan president Xi Jinping overhandigde, werd als eerste verzoenend gebaar gezien.

  Charles zal waarschijnlijk ook nu het staatsbanket overslaan, maar dat hij bij een aantal belangrijke onderdelen present is, is volgens waarnemers al winst.

  17 augustus 2015 - 17:40