×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frankrijk vernoemt plein naar prinses Diana

  De gemeenteraad van Parijs beslist volgende maand

  Frankrijk vernoemt plein naar prinses Diana

  Parijs krijgt waarschijnlijk een Prinses Dianaplein, vernoemd naar de in 1997 omgekomen Britse prinses. Het gaat om het plein bij de tunnel waar de alom geliefde prinses omkwam toen de auto waarin zij zat crashte.

  Het plein bij de Pont de l’Alma zou in 1997 aanvankelijk worden vernoemd naar de Griekse zangeres Maria Callas, die in 1977 in Parijs haar laatste adem uitblies. Dat plan verdween na het ongeval met Diana in de la. Het plein is intussen uitgegroeid tot bedevaartsoord voor bewonderaars van Diana. Op het plein staat ook de ”vlam van de vrijheid”, een replica van de fakkel van het Vrijheidsbeeld in New York.

  De gemeenteraad van Parijs beslist volgende maand over het vernoemen van het plein, aldus Britse media.

  31 mei 2019 - 14:48