×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fragment Elizabeth mogelijk fout van paleis

  Aldus Britse koningshuisdeskundigen

  Fragment Elizabeth mogelijk fout van paleis

  Mogelijk heeft Buckingham Palace zelf onbedoeld het filmfragment vrijgegeven waarop te zien is dat de koninklijke familie in 1933 of 1934 speels de nazigroet brengt. Dat schreef The Telegraph maandag. Het vermoeden werd geuit door koninklijk biograaf Hugo Vickers en ondersteund door Dickie Arbiter, voormalig woordvoerder van koningin Elizabeth.


  "Ik denk niet dat het filmpje uit het archief is gestolen”, aldus Vickers over de opnamen waarop boulevardkrant The Sun beslag wist te leggen. Het blad haalde wereldwijd het nieuws met beelden van de zes- of zevenjarige toekomstige koningin Elizabeth die met haar zus Margaret, moeder en oom, de Hitlergroet brengt. Volgens concurrent Sunday Express oefenden ze met zwaaien, maar behalve de zondagskrant is niemand die daarin gelooft, ook Buckingham Palace niet.

  Het paleis onderzoekt hoe de zeventien seconden durende opname uit het koninklijk privé-archief in de openbaarheid kon komen. "Ik denk dat het is vrijgegeven met ander materiaal, zonder dat iemand er erg in had of wist wat de impact van de opname zou kunnen zijn”, stelde Vickers. "Ik zou graag denken dat het per ongeluk is vrijgegeven, zonder dat iemand wist wat er precies opstond”, zei ook Arbiter.

  Vorig jaar was er van media veel vraag naar jeugdopnamen van de prinsessen Elizabeth en prinses Margaret nadat het paleis zelf filmfragmenten uit het archief had laten zien ter gelegenheid van de zomertentoonstelling in Buckingham Palace. Het gewraakte filmpje kan daarbij hebben gezeten. Op dit moment is er ook vraag naar jeugdbeelden vanwege de negentigste verjaardag van Elizabeth volgend jaar en haar regeringsrecord op 9 september, wanneer ze de langst regerende monarch uit de Britse geschiedenis kan te worden.

  20 juli 2015 - 18:07