×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Charles sluit bezoek Jordanië af

  Prins reist door naar Koeweit

  Foto’s: Charles sluit bezoek Jordanië af

  Prins Charles zet maandag zijn reis door het Midden-Oosten voort met een bezoek aan Koeweit. Charles begon zijn reis afgelopen weekeinde in Jordanië waar hij onder meer een ontmoeting had met de Jordaanse koning Abdullah II.


  Voorafgaand aan dit bezoek liet de prins weten erg geschrokken te zijn van de mate waarin mensen via internet radicaliseren. Hij noemt dit fenomeen 'alarmerend' en 'van grote zorg'. Dat vertelde de Britse prins in een interview met de BBC, dat zondagochtend werd uitgezonden. De prins sprak zijn hoop uit dat 'men bruggen kan slaan' tussen de verschillende geloven. Ook uitte hij zijn 'diepe bezorgdheid' over het lot van de christelijke gelovigen in het Midden-Oosten.

  De prins sprak over jonge mensen die radicaliseren. "Dit is een van mijn grootste zorgen. Ik denk dat de mate waarin het gebeurt, zeer alarmerend is. Zeker in een land als het onze waar we normen en waarden hebben waar we erg aan gehecht zijn. Je zou denken dat mensen die hier zijn geboren en hier naar school gaan, die normen en waarden omarmen. Het is angstaanjagend dat mensen zo radicaliseren door contact met iemand anders of via internet. Er staan zo veel gekke dingen online."

  Avontuur

  De prins denkt de reden deels te weten. "Jonge mensen van een bepaalde leeftijd zoeken het avontuur en spanning op. Met mijn organisatie Prince's Trust willen we alternatieven zoeken voor jonge mensen om iets zinvols te doen met hun energie en enthousiasme."

  Charles heeft ook een visie op de toekomst. "Het komt erop aan dat we harder moeten werken om bruggen te slaan tussen de geloven. We moeten onthouden dat de Heer ons heeft geleerd om onze buurman lief te hebben. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wilt. We moeten andere mensen eerlijk en barmhartig benaderen."

  Koeweit

  In Koeweit gaat Charles maandag op visite bij de emir sjeik Sabah al-Ahmed al-Sabah. De Britse troonopvolger reisde zes keer eerder af naar Koeweit, in 1989, 1997, 2006, 2007 en 2011.

  De prins maakt de reis op verzoek van de Britse regering. Daarmee benadrukt hij de relatie tussen de landen die hij bezoekt en het Verenigd Koninkrijk. De komende dagen reist Charles verder naar Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

  9 februari 2015 - 11:58