×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s – Bijzondere tentoonstelling kleding koningin Elizabeth

  150 japonnen en andere kleding te zien in drie koninklijke residenties

  Foto’s – Bijzondere tentoonstelling kleding koningin Elizabeth

  Zeker 150 japonnen en andere kledingstukken die koningin Elizabeth in haar leven heeft gedragen worden dit jaar tentoongesteld in drie koninklijke residenties in Engeland en Schotland. Dat maakte de Royal Collection Trust, de Britse pendant van de Koninklijke Verzamelingen, donderdag bekend.


  Aanleiding voor de drie exposities in Edinburgh, Londen en Windsor, is de negentigste verjaardag van de koningin. Motto van alle drie tentoonstellingen is 'Fashioning a Reign' en de gekozen kleding heeft betrekking op hoogtepunten uit het leven van Elizabeth en de Britse geschiedenis.

  In elk van de drie paleizen – Palace of Holyroodhouse, Buckingham Palace en Windsor Castle – is er een verband met de daar tentoongestelde kleding. De grootste expositie is deze zomer in Buckingham Palace (23 juli – 2 oktober), maar de aftrap is op de verjaardag van de koningin in Edinburgh (21 april – 16 oktober). Windsor Castle komt het laatst aan de beurt, 17 september – 8 januari.

  Kleding van de koningin is vaker getoond, maar nooit eerder is er zoveel van te zien. Bijzondere creaties die in eigen land zijn ontworpen en gemaakt voor buitenlandse bezoeken worden uitgelicht, zo liet de Royal Collection Trust weten.

  5 februari 2016 - 13:51