×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fonds gesteund door prins Harry in opspraak

  Fonds gesteund door prins Harry in opspraak

  The Halo Trust, het goede doel waarvan de Britse prins Harry tijdelijk beschermheer is, is in opspraak geraakt. De stichting, die landmijnen opruimt, gebruikt gedoneerd geld om het schoolgeld van de kinderen van de directeur te betalen.


  Directeur Guy Willoughby heeft vier kinderen. Momenteel wordt het schoolgeld van drie van zijn kinderen betaald door The Halo Trust. Per kind gaat het om zo'n 30.000 pond (ruim 36.000 euro) per jaar. Ze gaan namelijk naar peperdure kostscholen. Het oudste kind gaat inmiddels naar de universiteit, maar in het verleden werd ook haar schoolgeld betaald, schrijft The Telegraph.

  Willoughby zegt dat de vergoedingen bij zijn baan horen. Iedereen die langer dan 7 jaar voor de stichting werkt heeft recht op de regeling, zegt hij. Toch zijn deze kosten niet terug te vinden op de website van The Halo Trust of op rekeningafschriften.

  Prins Harry is sinds 7 maart 2013 een jaar lang beschermheer van The Halo Trust. De broer van prins William is al langere tijd aan de stichting verbonden. Zo bezocht hij in 2010 Mozambique om de negatieve impact van de landmijnen en de positieve invloed van de projecten te bekijken. Ook in augustus 2013 ging Harry op pad voor de stichting. Hij nam toen een kijkje bij projecten in Angola.

  De stichting werd vooral bekend nadat Harry's moeder, prinses Diana, acht maanden voor haar dood in 1997 mijnenvelden in Angola bezocht, die door The Halo Trust werden opgeruimd.

  19 januari 2014 - 13:14