×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia stellen staatsbezoek Verenigd Koninkrijk uit

  Koning nog te druk met nasleep parlementsverkiezingen

  Felipe en Letizia stellen staatsbezoek Verenigd Koninkrijk uit

  Het staatsbezoek dat de Spaanse koning Felipe volgende maand zou brengen aan Groot-Brittannië is uitgesteld. Dat heeft het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag officieel bekendgemaakt.


  Reden voor het uitstel is de kabinetsformatie in Spanje. Koning Felipe is daarbij nauw betrokken. Voor het eerst sinds het herstel van de democratie in 1978 – drie jaar na dood van dictator Franco – is er bij de parlementsverkiezingen geen duidelijke winnaar uit de bus gekomen en moet er een meerpartijencoalitie worden gevormd.

  Koning Felipe heeft begin deze week de socialist Pedro Sánchez gevraagd een regering te vormen. Sánchez heeft die opdracht aanvaard en gezegd wel een maand nodig te hebben om te kijken of er voldoende partijen zijn die met zijn PSOE willen regeren of een kabinet willen steunen.

  Jeroen Bosch-tentoonstelling

  Over een maand (8-10 maart) zou ook het staatsbezoek plaatsvinden en de koning heeft daarom besloten zijn agenda vrij te houden. Ook een voorgenomen bliksembezoek aan Nederland, voor de opening van de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling in Den Bosch, is al stilletjes van de agenda afgevoerd. In de aankondiging die de RVD eerder verspreidde wordt alleen koning Willem-Alexander genoemd.

  Het laatste staatsbezoek van een Spaanse koning aan Groot-Brittannië was in april 1986, toen koning Juan Carlos en koningin Sofia op visite gingen bij koningin Elizabeth en prins Philip.

  5 februari 2016 - 09:35