×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Familie-uitje voor koningin Elizabeth

  Familie-uitje voor koningin Elizabeth

  Koningin Elizabeth was maandagavond met flink wat familieleden op pad. De Britse vorstin bracht met haar man prins Philip een bezoek aan de beroemde Chelsea Flower Show.


  Elizabeth en Philip kregen gezelschap van hun kinderen prinses Anne en prins Andrew. Ook Andrews dochters, de prinsessen Beatrice en Eugenie, kwamen naar de bloemenparade kijken. Elizabeths oudste zoon prins Charles was niet van de partij, hij is voor een officieel bezoek in Noord-Ierland. Zijn zoons William en Harry en schoondochter Kate waren wel met oma Elizabeth op pad. Ook de jongste zoon van de vorstin, prins Edward ontbrak. Zijn echtgenote Sophie was er wel.

  De Chelsea Flower Show trok ook een aantal neven en een nicht van de negentigjarige koningin. De hertog en hertogin van Gloucester, de hertog van Kent, prins en prinses Michael van Kent en prinses Alexandra namen maandagavond een kijkje op de bloemen- en plantententoonstelling.

  De beroemde floraparade kan al jaren op vele koninklijke gasten rekenen. Koningin Elizabeth is beschermvrouwe van de show en sinds 1947 een vaste bezoeker. Maandag was haar 51e bezoek aan de Chelsea Flower Show.

  Prins William en zijn vrouw Kate maakten maandag echter hun debuut. Zij kwamen kijken naar de chrysant die naar hun dochtertje Charlotte is vernoemd. De roze met groene bloem wordt gemaakt door het Nederlandse Deliflor. Ook de oudste spruit van William en Kate heeft een eigen bloem. De Georgie Boy narcis staat ook in bloei tijdens de Chelsea Flower Show. De bloemen- en plantenparade wordt dit jaar van 24 tot 28 mei gehouden bij het Royal Hospital in de Londense wijk Chelsea.

  23 mei 2016 - 23:56