×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Explosief bij paleis onschadelijk gemaakt

  Explosief bij paleis onschadelijk gemaakt

  Groot alarm was er donderdagavond laat in de Britse hoofdstad Londen toen achter Buckingham Palace, het paleis van koningin Elizabeth, een verdachte auto bleek te zijn geparkeerd. De omgeving was enige uren afgezet.


  De explosieven opruimingsdienst heeft met een controleerde ontploffing de auto onschadelijk gemaakt. Er zijn geen slachtoffers gemeld. Of er sprake was een mogelijke aanslag is niet bekendgemaakt.

  Koningin Elizabeth heeft waarschijnlijk geen last heeft gehad van de commotie. Ze was eerder donderdag vertrokken uit het paleis en begonnen aan haar kerstvakantie, die ze traditiegetrouw doorbrengt op het landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk.

  Ze blijft samen met prins Philip doorgaans tot de eerste week van februari op het winterverblijf. Daar gedenkt ze haar vader koning George VI, die op 6 februari 1952 op het landgoed overleed. Na zijn overlijden werd Elizabeth automatisch koningin.

  22 december 2017 - 10:17