×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elton John had autocue geïnstalleerd

  Met tekst van Candle op Diana-uitvaart

  Elton John had autocue geïnstalleerd

  De zanger was zo nerveus toen hij moest optreden op de uitvaart van prinses Diana dat hij een autocue had laten installeren met daarop de tekst van het nummer Candle in the wind.


  Dit vertelde de 72-jarige zanger tijdens een interview in de Royal Academy of Music, waar hij ooit studeerde.

  Elton zong op de begrafenis in Westminster Abbey, nadat Diana was overleden tijdens een auto-ongeluk in Parijs. De bijeenkomst werd live uitgezonden en bekeken door honderden miljoenen mensen over de hele wereld.

  Candle in the wind was een oude hit van Elton John. Hij verving alleen de eerste regels, ‘Goodbye Norma Jean’, voor ‘Goodbye England’s Rose’. De nieuwe versie stond wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en werd de snelst verkochte single in het Verenigd Koninkrijk ooit.

  “Het was de eerste keer dat ik een autocue had laten installeren”, bekende de zanger tijdens het gesprek in de Academy. “Want ik dacht: als ik nu toch ‘Goodbye Norma Jean’ zing, word ik opgehangen, verdronken en gevierendeeld. Het was gewoon een voorzorgsmaatregel.”

  21 november 2019 - 11:56