×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth voorop in 70ste viering VJ Day

  Elizabeth voorop in 70ste viering VJ Day

  De Britse koningin Elizabeth heeft met haar man prins Philip zaterdag een herdenkingsdienst bijgewoond in de Londense kerk St. Martin-in-the-Fields. Daarmee begon de Britse viering van de zeventigste verjaardag van de overwinning op Japan en het einde van de Tweede Wereldoorlog.


  Op 15 augustus 1945 maakte keizer Hirohito in een radiotoespraak bekend dat zijn land de voorwaarden voor onvoorwaardelijke overgave aan de geallieerden had aanvaard. Bij de geallieerden staat 15 augustus sindsdien bekend als 'VJ Day', naar 'victory over Japan'.

  Elizabeth en haar man kregen gezelschap van prins Edward en diens vrouw Sophie, gravin van Wessex, en de hertog en hertogin van Gloucester. Ook veteranen en voormalige krijgs- en burgergevangenen woonden de dienst bij.

  Prins Charles en echtgenote Camilla zijn later op de middag bij een zogenoemde 'Drumhead service' en kranslegging op Horse Guards Parade. Daar is ook een 'fly over' van vier historische vliegtuigen. Daarna gaan Charles en Camilla naar een door het Royal British Legion georganiseerde receptie op het terrein van Westminster Abbey.

  15 augustus 2015 - 14:56