×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth viert verjaardag in Windsor

  Officiële viering in juni

  Elizabeth viert verjaardag in Windsor

  Koningin Elizabeth heeft op 21 april een aantal publieke optredens gepland. Op die manier kan het publiek haar feliciteren met haar 90e geboortedag. De officiële viering van de verjaardag is pas in juni.


  Zo maakt de vorstin een korte wandeling of 'walkabout' bij Windsor Castle, waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen. De koningin onthult kort daarvoor ook een plaquette voor de zogenoemde 'The Queen's Walkway'. Dat is een wandelroute van 6,3 kilometer die is aangelegd om Elizabeths 63 jaar op de troon – de langste regeertijd uit de Britse historie – te gedenken.

  In gezelschap van echtgenoot prins Philip, die zelf in juni 95 hoopt te worden, en prins Charles en diens vrouw Camilla, ontsteekt de koningin 's avonds een lichtbaken. Dat is het eerste van meer dan duizend andere die over heel het land worden ontstoken – inclusief op de vier hoogste punten van Wales (Mount Snowdon), Schotland (Ben Nevis), Engeland (Scafell Pike) en Noord-Ierland (Slieve Donard).

  Het ontsteken van 'vreugdevuren' – in verschillende vormen, van vuurpotten tot gaslampen – heeft een lange koninklijke traditie en gebeurde voor het laatst vier jaar geleden bij het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

  1 april 2016 - 15:45