×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth viert opnieuw verjaardagsfeest

  Elizabeth viert opnieuw verjaardagsfeest

  Koningin Elizabeth krijgt zondagavond een grote muzikale verjaardagsshow aangeboden, met niet minder dan 1500 deelnemers en maar liefst 900 paarden. De show op het terrein van Windsor Castle is sinds donderdag al drie avonden gehouden, maar voor het sluitstuk, wordt alles uit de kast gehaald omdat de vorstin er zelf bij is. Het paleis gaf ter gelegenheid van het feest drie nooit eerder gepubliceerde foto's van een jonge prinses Elizabeth vrij.


  Het spektakelstuk maakt onderdeel uit van de uitgebreide viering van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth. Vorige maand, op de eigenlijke dag 21 april, waren er al festiviteiten, maar nu is het groots aangepakt. De show wordt gepresenteerd door het populaire duo Art & Dec, die vrijdag al met hun echtgenotes op Windsor werden ontvangen voor een kennismakingsgesprek met de Queen.

  In de voorstelling wordt in grote lijnen het levensverhaal van Elizabeth verteld, met muziek en dus heel veel paarden dankzij deelname van bereden troepen uit onder meer Fiji, Oman, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dame Helen Mirren, Imelda Staunton en Jim Carter spelen een rol, en de zangers Kylie Minogue, Gary Barlow, Alfie Boe en Beverley Knight treden op.

  Tegelijkertijd met de avondshow werd de afgelopen dagen ook de succesvolle Royal Windsor Horse Show gehouden, waarbij de koningin en leden van haar familie zich regelmatig bij de verschillende onderdelen lieten zien. Ook de koning van Bahrein en de emir van Dubai waren van de partij. De laatste nam met zijn zoons zelfs deel aan de Endurance-wedstrijd.

  De verjaardagsfestiviteiten zijn na zondag nog niet voorbij. De meer gebruikelijke officiële viering van de geboortedag van Elizabeth is volgende maand, met onder meer de troepenparade Trooping the Colour, een dankdienst en een gigantische picknick op de Mall voor het paleis voor alle instellingen waarvan Elizabeth beschermvrouw is.

  15 mei 2016 - 14:19